ترخیص کالا از گمرک شهریار

قبل از بیان مراحل ترخیص کالا از گمرک شهریار ابتدا گمرک شهریار را معرفی می کنیم. گمرک شهریار در بزرگراه فتح، شهرک خلیج فارس، بلوار خلیج فارس و در خیابان شهید بهشتی واقع شده است. گمرک شهریار به گمرک تهران تغییر نام یافته است و می توان گفت یکی از فعال ترین گمرکات ایران می باشد. در گذشته ترخیص ماشین از این گمرک صورت می پذیرفت اما در حال حاضر با توجه به سیاست های دولت امکان ورود خودرو امکان پذیر نیست و در حال حاضر ثبت سفارش نمی شود. لذا این گمرک دارای فعالیت های خاص جهت ترخیص کالا از گمرک شهریار می باشد. گمرک تهران دارای فضایی وسیع، انبارهایی متعدد و مسقف با امکان تخلیه و بارگیری می باشد که این از مزایای مهم این گمرک می باشد. معمولاً با توجه به نزدیکی به شهر، بازرگانان کالاهای دریایی، وارداتی خود را پس از تخلیه در گمرک بندرعباس به گمرک تهران جهت تشریفات گمرکی ترانزیت می نمایند. این امر باعث می گردد کالا پس از ورود به گمرک تهران و انجام تشریفات گمرکی به انبار صاحب کالا ارسال گردد.

گمرک شهریار با عنوان تنها گمرک زمینی در تهران می باشد که شامل گمرک شهریار و گمرک غرب بوده، گمرک شهریار دارای فضای زیاد و انبارهای متعدد با استانداردهای روز دنیا بوده که به بازرگانان کمک می کند تا جهت ترخیص کالا از این امکانات مهم بهره مند شود. گمرک شهریار در سال 1355 تاسیس و آماده بهره برداری گردید. گمرک شهریار در نزدیکی شهر در جاده قدیم تهران کرج کیلومتر 6 واقع شده که با دسترسی کوتاه آماده بهره گیری جهت ترخیص کالا می باشد.

 

 مزیت انتخاب گمرک شهریار یا گمرک تهران 

ترخیص کالا از گمرک تهران یا همان ترخیص کالا از گمرک شهریار دارای مزایایی می باشد که صاحب کالا را تشویق به ارسال کالا به این گمرک می نماید. در اینجا به بخشی از این موارد اشاره می نماییم:

  • دارای فضایی مناسب برای انبار و نگهداری کالا
  • نزدیکی و سهولت دسترسی جهت ترخیص کالا در پایتخت است که این امکان باعث می گردد ترخیص کار و یا حق العمل کار رسمی بتواند در اسرع وقت نسبت به فرآیند ترخیص از گمرک تهران اقدام نماید.
  • دسترسی به حمل و نقل آسان و امکان ترانزیت کالا به گمرک شهریار یا گمرکات تهران
  • نزدیکی گمرک تهران به خطوط ریلی و اتصال به راه آهن سراسری 
  • نزدیکی گمرک تهران به گمرک غرب
  • دارا بودن استانداردهای بین المللی در خصوص نگهداری کالا
  • دسترسی آسان به گمرک تهران و دسترسی آسان به فرودگاه امام خمینی (ره) 
  • دارا بودن 14 انبار مسقف و بار اندازهای متعدد
  • دسترسی شرکت پارسا ترخیص سپهر با پرسنل مجرب به این گمرک جهت ترخیص

معمولاً از گمرک تهران مواد اولیه کارخانجات، ترخیص ماشین آلات مستعمل و راه سازی و ترخیص کالاهای نظامی انجام می شود. پرسنل بازرگانی احدی روزانه با توجه به حجم اسناد در جریان حضور مداوم در این گمرک حضور داشته که این امر باعث می گردد تا پروسه ترخیص کالا از گمرک شهریار با سرعت صورت پذیرد. ترخیص کالا با توجه به شرایط موجود و الکترونیکی شدن در کلیه گمرکات باعث شده که همواره پرسنل شرکت بازرگانی احدی اطلاعات خود را به روز نگه داشته تا بتواند پاسخگوی شرکت های تولیدی، تجاری و بازرگان باشد.

ترخیص کالا از گمرک شهریار

 

روند ترخیص از گمرک تهران

معمولاً گمرکات تهران تحت یک رویه اقدام به ترخیص می نمایند، لذا گمرک تهران هم تابع مقررات گمرک ایران می باشد. از این رو موارد ذیل جهت اقدام به ترخیص از گمرک تهران هم می باشد:

  • دریافت قبض انبار از حمل کننده کالا
  • داشتن کد احراز هویت در EPL
  • دریافت اصل بارنامه از شرکت حمل و نقل
  • ارائه گواهی مبداء
  • ارائه لیست عدل بندی
  • دریافت کد هشت رقمی ثبت سفارش از سامانه جامع
  • دریافت کد ساتا از بانک
  • دریافت و ارائه بیمه نامه
  • ارائه پروانه بهره برداری یا گواهی تامین برای شرکت های تولیدی

در گمرک تهران پس از رسیدن کالا و دریافت قبض انبار معمولاً صاحب کالا توسط شرکت ترخیص کالا که دارای پروانه حق العمل کاری باشد با ارائه وکالت نامه رسمی به حق العمل کار که دارای شرکت ترخیص کالا باشد می تواند نسبت به سیر روند ترخیص اقدام نماید. لذا پس از لینک شدن حق العمل کار با شرکت صاحب کالا که این فرآیند در EPL سازمان جامع گمرک می باشد، ترخیص کار به نیابت از صاحب کالا می تواند نسبت به احراز هویت کالا اقدام نماید.
از این رو در گام اول پس از ثبت موارد فوق احراز هویت کالا می باشد. در احراز هویت مدارک ذکر شده و اسکن شده و در سامانه گمرک انطباق داده می شود و پس از آن در صورت صحت مدارک و تایید وکیل صاحب کالا نسبت به کوتاژ یا ثبت الکترونیکی اقدامات لازم انجام می گیرد که پس از تایید ثبت های اشاره شده کوتاژ دریافت می گردد و دیگر نمی توان اظهار کالا را تغییر داد و در صورت تغییر منجر به جریمه انتظامی می گردد، لذا یک حق العمل کار رسمی گمرک باید دارای تجربه کافی در خصوص کالا و نوع تعرفه داشته باید تا مغایرتی به وجود نیاید.
پس از احراز هویت و دریافت کوتاژ، کارشناس مجازی مشخص می گردد که بر اساس مسیر کالا زمان خروج مطابق گمرکات دیگر تخمین زده می شود.

در واقع مسیرهای سبز، زرد و قرمز شامل این گمرک نیز می شود، که در مسیر سبز کالا پس از پرداخت های وجوه قانونی به درب خروج هدایت می شود. در احراز هویت باید کارت بازرگانی دارای مهلت قانونی باشد که در صورت نداشتن زمان باید صاحب کالا با پرداخت مالیات علی الحساب نسبت به رفع مغابرت و تمدید کارت اقدام نماید.

در مسیر زرد معمولاً کالا بعد از اظهار به کارشناس ارجاع داده می شود و تشخیص می دهد کالای مذکور نیاز به تعیین ماهیت و یا ارزیابی دارد یا خیر، که ممکن است مسیر به قرمز تغییر کند و یا در همان مسیر زرد به آزمایشگاه ارجاع داده شود. که این مسیر مولفه هایی نظیر بررسی تعرفه و اولویت بندی کالا، بررسی ارزش، بررسی اطلاعات منشاء ارز، بررسی مجوز های مورد نیاز را شامل می شود. و در آخر نیز یا سند مورد تایید کارشناس قرار میگیرد که حقوق وردی پرداخت می شود و یا در صورت داشتن اختلاف و مغایرت به صاحب کالا گزارش داده می شود.
در مسیر قرمز کالا نیاز به کنترل بیشتر دارد همچنین در این مسیر کالا ارزیابی و با اسناد مطابقت داده می شود.

 

حوزه های گمرک شهریار یا گمرک تهران

  • حوزه ترانزیت کالا
  • حوزه صادرات کالا
  • حوزه امور نمایشگاهی

ترخیص کالا از گمرک تهران باعث شده که بازرگانان جهت واردات و ترانزیت و صادرات کالا بخصوص در گمرک غرب این انتخاب را داشته باشند که این امر باعث شده کالاهای زیادی در این گمرک تخلیه و بارگیری گردد. پس از مطالعه موارد فوق به اطلاع میرساند که در فرآیند ترخیص موارد ذیل قابل شرح می باشد.

 بیشتر بخوانید: ترخیص کالا از گمرک خرمشهر

فرآیند ترخیص کالا شامل چه مواردی می شود؟

1- ارزیابی کالا چیست؟

پس از تعیین مسیر در گمرک و بازدید از کالا توسط ارزیاب، کالا مورد ارزیابی قرار می گیرد. لذا در مسیر زرد و قرمز کالا توسط شخصی که از طریق سیستم مشخص می گردد مورد ارزیابی قرار می گیرد و ارزیاب گمرک کالا را با اسناد اسکن شده در سامانه مطابقت می دهد، سپس از نظر ارزش و نوع کالا و تعرفه اعلام می دارد که کالا دارای مشکل هست یا خیر، که این مطلب توسط ارزیاب گمرک در سامانه ثبت می شود.

2- چه مجوزهایی لازم است؟

مرحله بعدی دریافت مجوزهای لازم می باشد. پس از ارزیابی با توجه به نوع کالا مشخص می شود که از کدام یک از ارگان ها باید مجوز دریافت گردد. به طور مثال مجوز ارتباطات، مجوز بهداشت و یا جهاد سازندگی و مجوز وزارت راه که دریافت این مجوزها با توجه به نوع تعرفه و تشخیص گمرک قابل دریافت خواهد بود.

3- تعرفه و حقوق ورودی کالا

پس از دریافت مجوز مرحله بعدی بررسی تعرفه و حقوق ورودی کالا می باشد. در این مرحله پس از بررسی کارشناس گمرک و تطبیق تعرفه با اسناد و بررسی گزارش ارزیاب و مجوزها کالا در مسیر بعدی یعنی پرداخت مبلغ حقوق ورودی به صندوق ارسال می گردد. در این مرحله با ایجاد کد شناسه و پرداخت مبلغ ارائه شده در اظهارنامه، صاحب کالا از طریق درگاه اینترنتی نسبت به واریز وجه اقدام می نماید و بلافاصله در سیستم گمرک به مرحله خروج هدایت می گردد.

4- واریز وجه کالا

در مرحله بعدی ترخیص کالا از گمرک شهریار پس از واریز وجه کالا به درب خروج هدایت شده و اجازه بارگیری صادر و پس از مشخص شدن انبار و بررسی کامل اسناد توسط درب خروج کلیه تشریفات مجدداً بررسی شده و در خصوص تعرفه، ارزش و نوع کالا در صورت صحت موارد فوق اجازه بارگیری صادر می گردد. لذا پس از مراجعه به انبار مربوطه و دریافت و پرداخت کلیه هزینه های انبار که شامل تخلیه و بارگیری و بیمه مدت زمان رسوب کالا در انبار محاسبه و طی یک فیش قابل پرداخت می باشد.

 

5- دریافت قبض انبار 

قبض انبار سندی است که به نام صاحب کالا و یا به نام شرکت صادر می گردد که شخص تحویل گیرنده یا باید صاحب کالا باشد و یا شخصی که به نیابت از صاحب کالا وکالت داشته باشد. قبض انبار نشان دهنده سند مالکیت کالا می باشد که از مهم ترین اسناد گمرکی میباشد، پس باید به نحو احسن از آن مراقبت کرد. در قبض انبار مواردی= زیر ذکر شده است:

  • نام شرکت حمل کننده
  • نوع وبسته بندی کالا
  • وزن کالا
  • تعداد بسته ها
  • همچنین تاریخ ورود کالا به انبار

در قسمت بالای قبض انبار به مدت زمانی که کالا می تواند در گمرک باشد اشاره شده که بعد از آن تاریخ کالا متروکه می گردد.

 

6- خروج کالا از گمرک

ترخیص کالا از گمرک شهریار آخرین مرحله می باشد که با توجه به دریافت بیجک از انباردار پس از کنترل کلیه اسناد و پروانه الکترونیکی صاحب کالا می تواند نسبت به خروج کالا اقدام نماید.

بنابراین، می توان ترخیص کالا را اینطور تعریف نمود که به منزله اظهار و ثبت کالا و دریافت کوتاژ و ارائه مدارک به گمرک می باشد که بعد از طی نمودن مراحل قانونی و سپس خروج کالا از گمرک صورت می گیرد. لذا طبق بند (ن) ماده یک قانون امور گمرکی به خروج کالا پس از انجام تشریفات گمرکی ترخیص کالا می گویند. از نظر کنوانسیون کیوتو ترخیص کالا به معنی سیر فرآیند تشریفات گمرکی می باشد. طبق تعریف فوق کالا جهت ترخیص می تواند صادر، وارد، و مرجوع گردد.

 

ترخیص کالا از گمرک تهران

نکات طلایی در ترخیص کالا از گمرک تهران

در ترخیص کالا از گمرک تهران و دیگر گمرکات، طی مراحل سیر شده در گمرک ترخیص بعد از تهیه اسناد و دریافت قبض انبار و اسکن موارد فوق درسامانه گمرک جهت واردات و صادرات و ترانزیت و محاسبه حقوق ورودی و پرداخت های قانونی بر اساس تعرفه مشخص شده و خروج کالا صورت می پذیرد.


هزینه های قانونی جهت ترخیص چیست؟

هزینه های قانونی بر اساس حقوق ورودی و موارد قانونی مانند انبارداری، بیمه، وزارت راه و کلیه اسنادی که به صورت عرف پرداخت می شود، محاسبه می گرد. لذا کارمزد ترخیص به صورت توافق و بر اساس قرارداد اخذ می گردد.


حقوق و سود بازرگانی گمرکی چیست؟

حقوق ورودی و سود بازرگانی درصدی از ارزش کالا می باشد که توسط هیئت وزیران و اتاق بازرگانی و گمرک ایران و طی تعرفه گمرکی مشخص می گردد. حقوق ورودی گمرکی پس از دریافت، به حساب دولت و خزانه کشور واریز می گرد، لذا یکی از در آمد های هر دولت گمرک و حقوق ورودی کالا ها می باشد. حقوق و سود بازرگانی هر کالایی متفاوت بوده و نحوه تعیین آن بر اساس سیاست های هر کشوری پایه ریزی شده است لذا پیشنهاد می گردد قبل از ورود کالا از تعرفه گمرکی آن مطلع باشید که پس از رسیدن کالا به گمرک به دلیل عدم آگاهی از تعرفه شامل هزینه انبارداری نگردید.

ثبت سفارش ترخیص کالا

چه مدت زمانی می توان کالا را در گمرک دپو یا نگهداری نمود؟

(طبق ماده 24 قانون امور گمرکی) زمان نگهداری کالا از تاریخ تحویل کالا به انبار سه ماه می باشد، که با تقاضای صاحب کالا و تایید گمرک امکان تمدید وجود دارد. 

چه کالاهایی از گمرک شهریار ترخیص می شوند؟

  • کالا تخصصی فویل آلومینیوم 
  • کالا تخصصی فیلم پلی استر 
  • کالا تخصصی پلی اورتان رزین 
  • کالا تخصصی شیرآلات صنعتی 
  • کالا تخصصی داروها و تجهیزات پزشکی 
  • کالا تخصصی ماشین الات صنعتی 
  • کالا تخصصی مربوط به سفارتخانه ها 
  • کالا تخصصی دوربین عکاسی و مدار بسته 
  • کالا تخصصی فرش ماشینی 
  • کالا تخصصی برق گیر 

جهت دریافت آخرین اطلاعات و اخبار گمرکی به کانال تلگرام ترخیص کالا احدی مراجعه نمایید.

امتیاز دهید :

پرسش و پاسخ

question

احمدی

۱۴۰۰/۰۲/۰۵

مدت زمان ترخیص کالا از گمرکات مناطق آزاد چند روز می باشد؟

question

مدیر سایت

به طور معمول مدت زمان لازم برای ترخیص کالا از زمان ورود کالا به گمرک منطقه آزادتا خروج کالا 2 روز کاری زمان میبرد. 

 

question

شادمان

۱۴۰۰/۰۲/۰۵

هزینه های ورود کالا چگونه محسوب میشود؟

question

مدیر سایت

با توجه به اینکه ارزش و تعرفه کالاهای ورودی متفاوت از یکدیگر است، در نتیجه هر کالایی بصورت جداگانه دارای تعرفه است. برای دریافت لیست تعرفه کالاها با شماره 02141521 تماس بگیرید. 

 

question

سامانی

۱۴۰۰/۰۲/۰۵

اصطلاح مانیفست محموله (بار) چیست؟

question

مدیر سایت

این اصطلاح به معنای فهرستی از کالاهای محموله بار است که در یک وسیله حمل و نقل موجود است. در واقع مانیفست محموله نشان دهنده مشخصات بازرگانی مانند اسناد حمل، نام صادر کننده و گیرنده کالا، علامت و شماره تعداد و نوع بسته بندی، مقدار و شرح کالا مرتط با کالاهاست. 

نام و نام خانوادگی را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید یا ایمیل صحیح نیست
متن را وارد کنید

شرکت ترخیص کالا

fast call