ترخیص لوازم خانگی

هر تاجر لوازم خانگی و قطعات آن، اشخاصی که برای مدتی در خارج از کشور اقامت داشته اند و یا کسانی که قصد خرید لوازم خانگی از خارج از کشور را دارند باید از مرحله ترخیص کالا عبور کنند. ترخیص لوازم خانگی از گمرک یک مرحله اساسی در واردات و صادرات لوازم خانگی است که باید با مشاوره افراد کاربلد صورت گیرد تا مراحل کار به درستی طی شود.

 

قوانین ترخیص لوازم خانگی و قطعات آن

تاجران فعال در زمینه لوازم خانگی و قطعات یدکی آن، چه تولید کننده باشند و قصد صادرات داشته باشند و چه وارد کننده باشند، باید بر روال کاری و مراحل ترخیص از گمرک آشنا بوده و بهتر است از شرکت های واسط برای انجام ترخیص کالا از گمرک کمک گیرند. کشور ما به دلیل تاکید بر تولید داخلی لوازم خانگی و اجتناب از واردات آن قوانین جدیدی جهت ترخیص لوازم خانگی وضع کرده است. در قانون جدید واردات و ترخیص لوازم خانگی و قطعات آن، اولویت 10 خوانده شده و واردات با ارز متقاضی و سود گمرکی دو برابر انجام می گیرد. به دلیل هزینه بالا و زمان زیاد برای ترخیص لوازم خانگی، سپردن کار ترخیص بر عهده شرکت پارسا ترخیص سپهر می تواند در کاهش هزینه و زمان انتظار بسیار کمک کننده باشد.
ایرانیانی که در خارج از کشور ساکن هستند و همچنین در این زمان اقامت، حداقل یک سال و شش ماه آخر آن متوالی بوده است، می توانند لوازم خانگی مستعمل خود را از کشوری که در آن اقامت داشته اند به ایران وارد کرده مشروط بر اینکه یک ماه قبل از ورود به ایران یا تا نه ماه بعد از ورود به ایران اقدام به ارسال آن ها به گمرک ایران کنند. این لوازم خانگی شامل لوازم زندگی متعارف که در یک خانه مورد استفاده قرار می گیرد می باشد. همچنین این لوازم خانگی نباید جنبه تجاری داشته و طبق شئون اجتماعی ایران باشد.
واحد های تولیدی لوازم خانگی داخل کشور با داشتن کارت بازرگانی می توانند از تسهیلات تسهیل تجارت بین المللی استفاده کرده و نسبت به ترخیص لوازم خانگی خود جهت صادرات به خارج از کشور اقدام کنند. تسهیلاتی که به تازگی در نظر گرفته شده است به این صورت است که انجام کلیه ترخیص های کالا از گمرک به صورت نسیه برای تولیدکنندگان داخل صورت خواهد گرفت.

 

ترخیص لوازم خانگی از گمرک 

 

مراحل ترخیص لوازم خانگی و قطعات آن

ترخیص کالا از گمرک یک پروسه طولانی دارد که ترخیص لوازم خانگی و ترخیص قطعات یدکی لوازم خانگی با توجه به مواردی که در بالا گفته شد پیچیدگی های خاص خودش را دارا می باشد. حال به ترتیب مراحلی که برای ترخیص هر نوع کالا باید طی شود را خواهیم گفت:

 

- ثبت اظهار در سامانه EPL

ابتدا باید در سامانه EPL تمامی اطلاعات مربوط به مالک کالا و خود کالا به صورت دقیق ثبت شود که به آن اظهارنامه گفته می شود. اطلاعات وارد شده باید صحیح و دقیق باشند چرا که هزینه های گمرک بر اساس اطلاعات موجود در اظهارنامه قیمت گذاری می شود. پس از تکمیل فرم اظهارنامه یک شماره سریال و شماره عطف از سوی سامانه EPL داده خواهد شد که باید تا پایان ترخیص آن را حفظ کرد.
جهت دریافت اظهارنامه باید یک سری مدارک در سامانه EPL بارگزاری شود، از قبیل: اظهارنامه واردات، کپی کارت بازرگانی، قبض انبار، بارنامه، ترخیصیه، گواهی مبداء، فاکتور خرید، پیش فاکتور یا پروفرما، اعلامیه تامین ارز، مجوز ثبت سفارش، لیست عدل بندی، بیمه نامه، پروانه بهره برداری، کاتالوگ یا بروشور.
همچنین در این مرحله باید جهت اخذ مجوز های مخصوص هر کالا نیز اقدام کرد. لوازم خانگی مشمول اخذ مجوز از سازمان استاندارد می باشد. طبق آخرین بخشنامه اداره امور گمرک، باید لوازم خانگی تست ایمنی الکتریکی را گذرانده و مجوز استاندارد دریافت نمایند.

 

- احراز هویت و تعیین مسیر

در این مرحله، اظهارنامه ها و اسناد توسط سازمان مربوطه به دقت بررسی شده و در صورت محرز بودن برای سازمان امور گمرک، یک شماره ثبت یا کوتاژ به صاحب کالا تعلق می گیرد.

 

 

 

- کنترل کالا

مرحله کنترل کالا شامل سه مسیر است:

  • مسیر سبز
  • مسیرزرد 
  • مسیر قرمز

در مسیر سبز، بازرسان پس از کنترل اولیه کالا و اظهارنامه، در صورت نبود هیچ مورد مبهمی کنترل کالا را تایید می نمایند.

در مسیر زرد و قرمز، کارشناسان پس از کنترل اولیه کالا، نیاز به بررسی ویژه کالا، اظهارنامه و اسناد و تطابق آن ها پیدا می کنند. کالا توسط بازرسان دوباره بررسی می شود. سپس در دایره ارزش، ارزش اظهار شده توسط صاحب کالا و سوابق گمرکی مجددا بررسی می شود.

 

- بررسی تعرفه

در این مرحله تعرفه های گمرکی با ارزش اظهار شده در اظهارنامه تطابق داده شده و با بررسی مجوز ها و اسناد، کالا توسط کارشناسان تایید می شود.

 

- صندوق و صدور سند ترخیص

با تایید نهایی کارشناسان، صاحب کالا هزینه های کالا را باید تماما پرداخت کرده و با تسلیم فیش پرداختی، پروانه سبز گمرک باری که همان سند ترخیص کالا از گمرک است را تحویل می گیرد. با پروانه سبز گمرک، صاحب کالا می تواند نسبت به ترخیص لوازم خانگی خود اقدام کند.

 

- انبارگیری و اجازه بارگیری

صاحب کالا پس از دریافت سند ترخیص کالا، باید کارهای حمل و نقل را انجام داده و هزینه های مربوط به انبارداری، تخلیه و بارگیری، مدت زمان رسوب کالا در انبار و بیمه نامه کالا را تسویه کرده و قبض انبار را تحویل گمرک دهد تا مجوز بارگیری برای صاحب کالا صادر شود.

 

- خروج کالا از گمرک

خروج کالا از انبار گمرک مرحله آخر ترخیص لوازم خانگی است. صاحب کالا با داشتن سند ترخیص کالا یا پروانه سبز گمرک به همراه مجوز بارگیری، بیجک انبار را دریافت کرده و می تواند وسیله نقلیه خود را جهت بارگیری وارد انبار گمرک نماید. پس از بارگیری، محموله توسط بازرسین دوباره بازرسی شده و اجازه خروج از گمرک صادر می شود.
انجام هر یک از مراحل بالا نیاز به تجربه و دانش کافی می باشد که شرکت های ترخیص کالا می تواند در این زمینه کمک بزرگی برای تجار باشد. شرکت پارسا ترخیص سپهر با دارا بودن افراد مجرب در امر ترخیص از جمله ترخیص لوازم خانگی و ترخیص قطعات لوازم خانگی می تواند تمام پروسه و تشریفات گمرکی را در کمترین زمان انجام دهد.

 

ترخیص قطعات لوازم خانگی از گمرک 

 

لوازم خانگی مجاز جهت ترخیص از گمرک

طبق قانون لوازم خانگی که مشابه آن در داخل کشور تولید می شود جزء کالاهای ممنوعه واردات می باشند. دو مورد استثنای برای واردات لوازم خانگی و اجازه ترخیص لوازم خانگی از گمرک در نظر گرفته شده است. مورد اول، در صورتی که نمونه خارجی، نمایندگی معتبر در داخل ایران داشته باشد. مورد دوم، شرکت واردکننده لوازم خانگی اثبات کند که نمونه خارجی دارای ویژگی متفاوتی است که نمونه داخلی فاقد آن است. این کار نیز باید توسط مقامات ذی ربط بررسی شده و سپس سازمان استاندارد یک نمونه از لوازم خانگی خارجی را تست کرده تا از استاندارد بودن آن اطمینان حاصل کند. در این حالت، مجوزهای لازم برای واردات صادر می شود.
این در حالی است که واردات قطعات یدکی لوازم خانگی در صورت صلاحدید مراجع گمرک می تواند جهت تسهیل روند تولیدات داخل صورت گیرد. البته قطعاتی که نمونه داخل آن تولید نمی شود این اجازه را برای واردات کسب می کنند و باید در ابتدا مجوزهای لازم به خصوص از سازمان استاندارد اخذ شود.

 

تماس با ترخیص لوازم خانگی 

 

ترخیص لوازم خانگی برای کسانی که معافیت از هزینه گمرک دارند

همانطور که کمی پیش تر به آن اشاره کردیم، ایرانیان مقیم در خارج از کشور که از اقامت آن ها حداقل یک سال گذشته باشد و شش ماه متوالی در آن کشور اقامت داشته اند و در پنج سال گذشته از معافیت ورود کالا به ایران استفاده نکرده باشند، کارمندان دولت که به مقاصد خدماتی و سیاسی در خارج از کشور اقامت داشته اند می توانند لوازم خانگی مستعمل در مدت اقامت خود در کشور ثانی را وارد کشور کنند. این دسته از افراد معاف از هزینه های گمرکی برای ترخیص لوازم خانگی می باشند. البته به تازگی یخچال و فریزر از لیست کالاهای معاف از هزینه گمرک خارج شده است.
همچنین افرادی که قصد مهاجرت به کشور دیگر را دارند می توانند برخی از لوازم ضروری خود را بدون پرداخت هزینه گمرک ترخیص نماینند. جهت ترخیص لوازم خانگی و خروج از کشور باید لوازم طبق اصول بسته بندی شده و برند، مدل و شماره سریال وسایل بر روی بسته بندی ها ثبت شود.
ترخیص لوازم خانگی در چند سال اخیر دستخوش تغییرات بسیاری بوده است. پس از اعلام حمایت دولت از تولیدات داخلی، سیاست دولت به سمت حمایت از تولیدکننده داخلی و ممنوعیت واردات کالای خارجی به داخل کشور سوق پیدا کرد. در عوض، تولید کننده های داخلی تسهیلاتی را جهت صادرات تولیدات داخل دریافت می کنند که می تواند راه صادرات را برای تولیدات داخل ایران هموارتر نماید. در هر صورت در این مقاله سعی بر آن شد تا مراحل ترخیص اصولی کالا گفته شود. شرکت های ترخیص کننده به دلیل آشنایی با تمام مراحل و پیچیدگی های این قضیه می توانند به راحتی جنس شما را از گمرک ترخیص نمایند.

 

بیشتر بخوانید: ترخیص لوازم یدکی خودرو 

 

خدمات شرکت پارسا ترخیص سپهر

شرکت پارسا ترخیص سپهر یک شرکت ترخیص کالا است که با سال ها تجربه و فعالیت در زمینه واردات، صادرات و ترخیص کالا از گمرکات ایران به عنوان ترخیصکار رسمی گمرک شناخته می شود. این شرکت با استفاده از جدیدترین قوانین گمرک، انجام صفر تا صد مراحل گمرکی و اخذ ثبت سفارش و تمامی مجوزهای لازم به فرآیند تشریفات گمرکی سرعت می بخشد. همچنین شرکت پارسا ترخیص سپهر سایر خدمات نظیر ترانزیت خارجی و داخلی و حمل و نقل کالای صادراتی و مرجوعی، ارائه مشاوره در امر صادرات و واردات، حمل و نقل و بارگیری و تخلیه کالاها، اخذ مجوزهای قانونی بجهت ترخیص، صادرات و واردات، انجام ثبت سفارشات و انجام کلیه امور مرتبط اداری برای ترخیص نیز ارائه می دهد.
اگر در مورد روند ترخیص سوال و ابهاماتی دارید و یا اگر کالایی جهت ترخیص از گمرک دارید می توانید با شماره 41521 - 021 و یا شماره های 88358124 و 88229034 و 88357513 تماس بگیرید و از مشاوره رایگان کارشناسان خبره شرکت پارسا ترخیص سپهر بهره مند شوید تا در کوتاهترین زمان ممکن کالای شما اظهار و ترخیص شود.

امتیاز دهید :

پرسش و پاسخ

question

فرهادی

۱۴۰۰/۱۱/۲۷

آیا شرکت پارسا ترخیص سپهر در امر ترخیص لوازم خانگی نیز فعالیت می کند؟

question

مدیر سایت

شرکت پارسا ترخیص سپهر هر کالایی از جمله لوازم خانگی که منع قانونی جهت واردات نداشته باشد از کشورهای مختلف وارد و ترخیص می کند. تمامی مراحل و تشریفات گمرکی جهت ترخیص کالاها و لوازم خانگی را انجام می دهد.

question

سلیمانی

۱۴۰۰/۱۱/۲۷

آیا واردات و ترخیص لوازم خانگی ممنوع است؟

question

مدیر سایت

در حال حاضر، برخی از لوازم خانگی قطعات آن که در داخل کشور تولید می شوند، واردات آنها ممنوع است مگر اینکه منع قانونی برای واردات آن وجود نداشته باشد.

نام و نام خانوادگی را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید یا ایمیل صحیح نیست
متن را وارد کنید

شرکت ترخیص کالا

fast call