قوانین واردات و ترخیص مواد غذایی از گمرک
۲۶ دی ۱۴۰۳

افرادی که مواد غذایی را از خارج از کشور خریداری کرده و وارد کشور می کنند باید برای نحوه ترخیص مواد غذایی از گمرک هم فکری بکنند. کار ترخیص کالا مراحل سخت و پیچیده ای دارد و اگر فرد کار بلد به دنبال انجام این کار نرود، مشکلات متعددی پیش می آید و ممکن است زمان ترخیص کالا بیش از حد طول بکشد. از آنجایی مواد غذایی تاریخ مصرف دارند، مدت زمان مراحل گمرکی اهمیت بسیار زیادی دارد و اگر این زمان بیش از حد طول بکشد تاریخ مصرف مواد غذایی می گذرد و دیگر قابل استفاده نیستند. در اینجا قصد داریم شما را با قوانین واردات و ترخیص مواد غذایی آشنا کنیم و همچنین شرکت و افراد متخصص این راه را به شما معرفی کنیم.

 

واردات مواد غذایی

مواد غذایی مختلفی و به دلایل مختلفی از دیگر کشورها خریداری شده و وارد ایران می شوند تا نیاز افراد را به مواد غذایی مختلف تامین کنند. هر ماده غذایی که وارد کشور شود، چه فاسد شدنی باشد و چه فاسد نشدنی، لازم است برای ورود به بازار مراحل ترخیص مواد غذایی از گمرک را طی کند. ترخیص مواد غذایی زیر نظر سازمان استاندارد انجام می شود و حتما باید سلامت کالا مورد تایید سازمان قرار گیرد.

 

واردات مواد غذایی 

تقسیم بندی مواد غذایی

ورود مواد غذایی به داخل کشور تابع قوانین و مقررات خاصی است. این قوانین با هدف جلوگیری از ورود آفات و بیماری ها و حفظ سلامت و کیفیت مواد اجرا می شوند. اغلب مواد غذایی که وارد کشور می شوند در دسته فاسد شدنی قرار داشته و از لحاظ ترخیص باید در گروه فوری قرار بگیرند. مواد غذایی وارداتی را می توان از نظر ویژگی های مختلفی طبقه بندی کرد. یکی از آن ها میزان فاسد شدنی بودن و زمان نگهدار ی مواد غذایی مورد نظر است.

مواد غذایی فاسد شدنی: این محصولات به دلیل وجود مواد مغذی و یا ایجاد شرایط متفاوت نگهداری مانند رطوبت، مستعد فاسد شدن هستند. بنابراین باید در دمای پایین نگهداری شوند. مواد غذایی فاسد شدنی شامل گوشت و فرآورده های گوشتی، محصولات لبنی، ماهی، میگو و... هستند.

مواد غذایی فاسد نشدنی: این محصولات کمتر در معرض فساد قرار دارند. محصولات فاسد نشدنی شامل حبوبات، آجیل و خشکبار، روغن خوراکی، غلات و... هستند.

مواد غذایی فوری: این نوع مواد غذایی به صورت آماده به مصرف در بسته بند ی هایی مانند کنسرو قرار می گیرند.

مواد غذایی غیرفوری: منظور از مواد غذایی غیر فوری موادی هستند که برای مصرف آن ها نیاز به زمان پخت است.

مراحل ترخیص مواد غذایی

انواع مواد غذایی از جمله خوراکی ها، چاشنی ها، کالا ها و موارد دیگر توسط بازرگانان به کشور وارد می شود. برای واردات و ترخیص مواد خوراکی در کشور باید یک سری قوانین و مقررات توسط ترخیص کار رعایت گردد. در ادامه به مراحل ترخیص کالا از گمرکات تهران خواهیم پرداخت.

آماده سازی مدارک و مستندات مورد نیاز

واردات مواد غذایی ملزم به ارائه برخی مدارک است که می توان آن ها را در سه دسته کلی قرارداد.

  • بخش اول، مدارک و اسناد مورد نیاز برای ترخیص مواد غذایی از گمرک که به کالا مربوط می شوند.
  • بخش دوم، اسناد و مدارکی هستند که برای ترخیص این مواد از گمرک و به صاحب کالا تعلق دارند.
  • دسته سوم اسناد و مدارکی هستند که نماینده صاحب کالا یا ترخیص کار برای ترخیص مواد خوراکی از گمرک نیاز دارد.

مجوز های بهداشتی و قانونی

به طور کلی ترخیص کالا از بندرعباس در سه دسته قرار می گیرند. کالا های مجاز که برای ثبت و سفارش آن ها به مجوز نیاز نخواهد بود. کالا های مشروط که اجازه ورود آن ها در صورت گرفتن مجوز وجود دارد. دسته سوم کالا های غیر مجاز که امکان و اجازه ورود آن ها به کشور وجود ندارد.

 

مراحل ترخیص کالا 

مواد غذایی و خوراکی ها جزء کالا های مشروط قرار داشته و برای ترخیص کالا از گمرک شهریار مانند ترخیص موبایل باید مجوز های لازم را اخذ کرد. مجوز های مورد نیاز برای ترخیص این نوع مواد شامل مجوز استاندارد و مجوز وزارت بهداشت است. بنابراین یک بازرگان در صورتی که قصد وارد کردن مواد غذایی قانونی به داخل کشور را دارد، ابتدا باید مدارک مورد نیاز برای دریافت این مجوز را ارائه کرده و پس از آن مجوز های مربوط به ورود کالا را دریافت کند.

همچنین جهت ترخیص مواد خوراکی باید مدارکی از قبیل فاکتور کالا، اصل و نسخه دوم متقاضی، نسخه برگ آنالیز و اصل گواهی بهداشت نیز پس از کنترل مشخصات مربوط به مواد غذایی و نمونه برداری تهیه شود.

بازرسی و نمونه برداری توسط مقامات گمرکی و بهداشتی

بازرسان گمرکی پس از بررسی مدارک و نظارت روی مشخصات مواد غذایی، از آن ها نمونه برداری کرده به آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو ارسال می کنند. این نمونه باید با برگ آنالیز تایید شده همراه باشد. نتیجه آزمایش نمونه و مطابقت آن با آنالیز مربوطه باعث صدور مجوز مصرف کالا در ادامه روند ترخیص مواد غذایی خواهد شد.

پرداخت عوارض و مالیات های گمرکی

یکی دیگر از مراحل مربوط به ترخیص کالا، پرداخت عوارض و مالیات های گمرکی است که برای این کار ضروری خواهد بود. میزان عوارض به نوع کالا، ارزش کالا و تعرفه گمرکی بستگی دارد. برای ورود مواد غذایی به کشور باید تعرفه های گمرکی مربوط به ترخیص این مواد پرداخت شود. هر کالا در زمان ورود دارای کد تعرفه گمرکی مخصوص است که بر اساس آن می توان تعرفه های گمرکی را از کتاب قوانین و مقررات صادرات و واردات کالا مشخص کرد.

حق العمل کار گمرکی چیست؟

همچنین می توان با مراجعه به دفتر تعیین تعرفه گمرکی کشور و پر کردن فرم مربوطه، تعرفه مربوط به محموله مواد غذایی را دریافت کرد. البته بهتر است برای جلوگیری از مشکلاتی که ممکن است در صورت انتخاب کد اشتباه برای صاحب کالا ایجاد شود، از ترخیص کاران مجرب و حرفه ای برای ترخیص مواد خوراکی استفاده کرد.

اخذ گواهی ترخیص

در صورتی که تمامی مراحل مربوط به ترخیص و پرداخت عوارض انجام شده باشد، گمرک گواهی ترخیص مواد مورد نظر را صادر کرده و بدین ترتیب کالا ها از انبار گمرک ترخیص و به مقصد نهایی ارسال می شوند.

 

لیست مدارک لازم جهت ترخیص مواد غذایی

لیست مدارک و اسناد مورد نیاز برای ترخیص مواد خوراکی و واردات آن به کشور شامل موارد زیر است.

مدارک مورد نیاز برای ترخیص از گمرک

  • برگه ترخیصیه کالا
  • قبض انبار
  • بارنامه که در آن مشخصات کالا به شکل کلی از قبیل تعداد بسته ها، وزن خالص یا تعداد کانتینر درج شده باشد.
  • پیش فاکتور با اطلاعاتی از قبیل نشانی فروشنده، خریدار، مقدار و نوع کالا، تعداد کالا، قیمت هر واحد و قیمت کل.
  • فاکتور کالا
  • فهرست عدل بندی در ترخیص مواد غذایی که برای کالا های بیش از یک بسته و با محتویات گوناگون استفاده می شود.
  • گواهی مبدا که در آن مشخصات کالا مانند کشور سازنده و دیگر اطلاعات مانند تعداد و وزن، نوع بسته بندی، شماره اعتبار اسنادی و غیره درج شده است.
  • برگه ثبت سفارش بازرگانی که نشان می دهد پیش از واردات مجوز مربوط به آن اخذ شده است.
  • بیمه نامه کالا
  • مجوز های قانونی از قبیل مجوز بهداشت و مجوز استاندارد
  • گواهی مربوط به بازرسی کالا که توسط سازمان های بازرگانی صادر شده و نشان دهنده یکسان بودن کالای ثبت سفارش شده و حمل شده است.

اسناد مورد نیاز برای ترخیص متعلق به صاحب کالا

  • اصل کارت بازرگانی
  • کارت ملی مربوط به صاحب کالا
  • کپی کارت ملی مربوط به صاحب کالا
  • ارائه کپی کلیه صفحات کارت بازرگانی

اسناد مرتبط به ترخیص مواد غذایی از گمرک متعلق به نماینده صاحب کالا

  • اصل و کپی از کارت ملی ترخیص کار یا نماینده صاحب کالا
  • اصل وکالت نامه محضری
  • کپی از وکالت نامه محضری
  • ارائه یک برگ از معرفی نامه
  • کپی از دفترچه بازرگانی

مواد غذایی وارداتی به کشور

مواد غذایی مجاز شامل گوشت و فرآورده های گوشتی، محصولات ارگانیک، محصولات کنسرو شده و دریایی هستند. در حال حاضر برخی از مواد غذایی وارداتی به مجوز نیاز ندارند. اما دسته دیگری از مواد غذایی نیز وجود دارند که تنها با گرفتن مجوز می توان آن ها را به کشور وارد کرد که شامل آرد و گندم هستند. همچنین نوشابه، مواد غذایی فاسد شدنی و مواد حاوی مواد افزودنی غیر مجاز، مشروبات الکلی و گوشت خوک نیز در این دسته قرار دارند. لیست مواد غذایی وارداتی به کشور در ادامه آمده است.

چای، روغن، شکر، کاکائو، قهوه، خشکبار، حبوبات، بیسکویت، شکلات، آبنبات، ماکارونی، لازانیا، عسل، سس، خوشبو کننده های دهان، سوپ آماده و نیمه آماده، انواع مرباجات، میوه خشک، تن ها و انواع کمپوت.

 

همچنین بخوانید:
ترخیص کالا بندرعباس
           ترخیص تجهیزات پزشکی | ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام
ترخیص کالا از گمرکات تهران | ترخیص گوشی موبایل 

 

قوانین ترخیص مواد غذایی

ترخیص مواد غذایی از جمله مواردی است به دریافت مجوز از گمرک نیاز دارد. مواد غذایی و خوراکی ها به عنوان کالا های مشروط باید مجوز هایی را اخذ کنند تا بتوان آن ها را از گمرک ترخیص کرد. البته برخی مجوزات و مراحل مربوط به واردات مواد غذایی در دوره های سیاسی و اقتصادی مختلف تغییر می کند و به همین دلیل باید از ترخیص کار مواد غذایی مجرب کمک گرفت. مهم ترین قوانین مربوط به واردات مواد غذایی شامل موارد زیر است.

  • قوانین مربوط به استاندارد ملی
  • مقررات قرنطینه ای
  • مقررات سازمان غذا و دارو
  • قوانین گمرکی

 ترخیص کالا از گمرک 

مدارک مورد نیاز برای ترخیص مواد غذایی  

 

مدت زمان مورد نیاز برای ترخیص مواد غذایی از گمرک

مدت زمان ترخیص مواد غذایی از گمرک اهمیت بسیار زیادی دارد و بر سوددهی کالا اثر گذار است. در مورد مواد غذایی این زمان اهمیت بیشتری پیدا می کند. زیرا احتمال کم شدن زمان مصرف ماده غذایی هم وجود دارد و ممکن است ماده غذایی خراب شود و دیگر قابل مصرف نباشد و کل سرمایه وارد کننده از بین برود.

همان طور که می دانید فرآیند ترخیص کالا فرآیندی پیچیده است و مدت زمان آن تحت تاثیر عوامل مختلفی است. حتما تا به حال بارها و بارها شنیده اید که حجم بالایی از مواد غذایی در گمرک خراب شده و تاریخ مصرف آنها سپری شده است. علت چنین اتفاقی عدم آشنایی افراد با پروسه ترخیص کالا به خصوص مواد غذایی از گمرک است و به همین دلیل هم است که توصیه می شود کار را به افراد و ترخیص کاران ماهر و با تجربه بسپارید. نمی توان مدت زمان مشخص و ثابتی را برای انجام مراحل قانونی ترخیص کالا در نظر گرفت. این زمان می تواند از چند روز تا چند ماه متغیر شود.

 

 

شرکت ترخیص مواد غذایی  

 

قوانینی که باید برای ترخیص مواد غذایی رعایت کرد

کار ترخیص کالا به صورت غیر قانونی قابل انجام نیست و لازم است تمامی مراحل قانونی کار طی شود. حق العمل کار گمرکی و ترخیص کار مواد غذایی با تمامی قوانین و زیر و بم کار آشنایی دارد و می تواند مراحل قانونی را با سرعت بیشتری طی کند. توجه کنید که اگر بار شما در گمرک به عنوان کالای قاچاق در نظر گرفته شود، امکان ترخیص آن وجود ندارد و خسارت زیادی به وارد کننده وارد می شود.

برای ترخیص کالا باید مراحل قانونی آن طی شود و هزینه های لازم پرداخت گردد. همچنین لازم است مدارک مورد نیاز به صورت اصل یا کپی ارایه شود. مراحل به صورت پله پله طی می شود و اگر هر مرحله اشتباهی رخ دهد تا زمان رفع مشکل امکان رفتن به مرحله بعد وجود ندارد. البته ترخیص کار کار بلد با توجه به شناخت و تجربه کافی می تواند مراحل را به درستی طی کند.

 

نکات قابل توجه برای ترخیص کالا و مواد غذایی

تاجرانی که مایل به واردات مواد غذایی هستند لازم است جهت صدور مجوز واردات مواد غذایی به ایران باید مدارک کمیته بهداشت را حضوری تحویل دهند و همچنین اسناد مورد نیاز را جدا کرده و به اداره کل فراورده های غذایی و دارویی ارایه دهند. پس از اتمام مراحل بررسی کمیته بهداشت، سفارشات آنها مورد تایید قرار می گیرد. اخذ پروانه مواد غذایی برای ترخیص مواد غذایی از گمرک اهمیت بسیار زیادی دارد.

اگر اسناد و مدارک شما مورد تایید قرار نگیرد برای واردات و ترخیص کالا از گمرک با مشکل مواجه می شوید. از آنجایی که طی کردن مراحل قانونی ترخیص نیاز به مهارت و آشنایی کامل با مراحل دارد، بهتر است کار ترخیص را به یک ترخیص کار ماهر و با تجربه بسپارید و وکالت نامه ترخیص را به او بدهید تا بتواند مراحل کار را از طرف شما انجام دهد. مدارک لازم برای ارایه به کمیته بهداشت شامل موارد زیر می شود:

   • فاکتور کالا
   • پروفرمای تایید شده
   • اصل گواهی بهداشت
   • اصل برگه آنالیز

کلیه مدارک ها و اسناد مورد بررسی قرار می گیرد و آزمایش های انجام شده براساس برگه آنالیز با قوانین کمیته بهداشت و سازمان غذا و دارو سنجیده شده و مجوزهای لازم ارائه می شود.

 

قوانین ترخیص مواد غذایی 

 

ترخیص مواد غذایی با ترخیص کاران کاربلد شرکت پارسا ترخیص

در ترخیص مواد غذایی از گمرک، سرعت کار و مهارت اهمیت بالایی دارد. زمان عامل بسیار مهمی است و باید ترخیص در زمانی صورت گیرد که کالا کاملا برای ورود به بازار مناسب باشد و زمان مصرف کافی برای رسیدن و مصرف شدن در دست مشتری را داشته باشد. همچنین لازم است کار را به  شرکت ترخیص کالا و افراد ماهر که در زمینه ترخیص مواد غذایی تجربه و مهارت کامل را دارند، سپرد. ترخیص کار به فردی گفته می شود که تجربه کافی در زمینه ترخیص را دارد و با تمامی قوانین و شرایط کار ترخیص آشنا است. وی می تواند با سرعت بالایی مراحل قانونی را طی کند و محصول را از گمرک به دست وارد کننده برساند. ترخیص کاران شرکت پارسا ترخیص این اطمینان را به شما می دهند تا تمامی مراحل کار را با بیشترین سرعت طی کنند.

 

کلام آخر

امروزه حجم بالایی از مواد غذایی از کشوری به کشور دیگر می رود و ایران هم بسیاری از مواد غذایی خود را از دیگر کشورها وارد می کنند. تاجران و واردکنندگان محصولات غذایی برای شروع کار باید مجوزهای لازم را اخذ کنند و تاییدیه سلامت کالا را از سازمان مواد غذایی و دارو دریافت کنند. اخذ پروانه موادغذایی برای واردات آن اهمیت بالایی دارد. پس از تایید مراحل واردات و خرید کالا، کالا به گمرک ایران ارسال می شود و لازم است جهت ترخیص آن اقدام کرد. مراحل ترخیص بسیار پیچیده است و شاید بتوان آن را یکی از سخت ترین مراحل کار دانست. از این رو لازم است این قسمت از کار را به افراد با تجربه و ترخیص کاران کار بلد پارسا ترخیص سپرد تا با مهارت و تجربه خود در سریع ترین زمان ممکن ترخیص مواد غذایی از گمرک را انجام شود.

امتیاز دهید :
نام و نام خانوادگی را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید یا ایمیل صحیح نیست
متن را وارد کنید

شرکت ترخیص کالا

طراحی سایت و سئو KianTC

fast call