در دنیای تجارت صادرات، واردات و ترخیص کالا امری مهم است. ترخیص کالا قوانین زیادی دارد که توسط اداره گمرک کشور تعیین می شود که ترخیص کالا باید در چارچوب این قوانین انجام شود در غیر اینصورت مشمول جریمه سنگین خواهد شد. در اینجا قصد داریم که به ارائه اطلاعاتی در رابطه با نحوه ترخیص کالا از گمرک بپردازیم در صورتی که می خواهید در مورد نحوه خروج کالا از گمرک و شرایط و ضوابط آن اطلاعاتی را بدست آورید با ما همراه باشید.
ترخیص کالا از گمرک فرآیندی است که طی آن، به وسیله مالک کالا و یا نماینده قانونی او بر اساس قانون مصوب مجلس در گمرک به منظور انجام صادرات و واردات انجام می شود. بر این اساس کالا با استفاده از تشریفات قانونی از گمرک خارج می شود. در طی ترخیص کالا از گمرک اقداماتی انجام می پذیرد، این اقدامات شامل مواردی از قبیل آماده سازی، تهیه و ثبت مدارک و اسناد که فیزیکی و یا الکترونیکی ثبت می شود و هزینه های مختلف نیز ثبت می شود.
پس از این که کالا با استفاده از وسایل باربری به گمرک رسید، کالاهای به انبار گمرک فرستاده می شوند. در مرحله بعد اسناد و مدارک به وسیله فروشنده ارسال می شود و خریدار با دریافت اسناد و قبض ترخیص کالا امکان خروج کالا از گمرک را فراهم می کند.
پیش از این که صاحبان کالا و یا نماینده قانونی وی در گمرک حاضر شود باید تشریفات انجام پذیرد، پس از این که اطلاعات به از طریق سامانه اینترنتی گمرک وارد شد، ترخیص کار، اسناد کامل و وکالتنامه قانونی حضور می یابد و پس از آن تشریفات گمرکی شکل خواهد گرفت که بر اساس کالاهای مختلف و اهداف آن ها این تشریفات متفاوت خواهد بود.
به منظور صرفه جویی در زمان و مدیریت نیروها در گمرک و همچنین مسائلی که ممکن است که در انجام مراحل کنترل به وجود بیایید تحت عنوان مدیریت ریسک از سه مسیر متفاوت به منظور ترخیص کالا استفاده می شود این سه مسیر با رنگ های سبز، زرد و قرمز مشخص می شود. تعیین مسیرها به صورت کامپیوتری و با عطف به عوامل مختلف از جمله نوع کالا، اعتبار مالک کالا و اظهارکننده، کشور تولید کننده تعیین می شود البته در مواردی هم ممکن است این مسیر به صورت تصادفی و شانسی انتخاب گردد.
مسیر سبز گمرک چیست و در چه صورت کالای شما در این مسیر قرار میگیرید؟
مسیر سبز گمرک شامل مراحلی است که در ذیل به آنها اشاره می شود:
مسیر زرد گمرک، مراحل ذیل را شامل می شود:
مسیر قرمز گمرک، مراحل ذیل را شامل می شود:
جهت پیگیری مرسولات خود میتواند از سایت های معتبری استفاده کنید ، بنا به نوع و اندازه مرسوله میتوانید از سایت های مختلفی که در ادامه معرفی خواهیم کرد کالا هایتان را ردیابی کنید.
یکی از اشخاصی که در گمرک ها حضور دارد ترخیص کار است. اما ترخیص کار به چه کسی گفته می شود؟ ترخیص کار کسی که بر اساس قراردی که با مالک کالا دارد در گمرک مورد نظر تشریفات گمرکی و ترخیص کالا از گمرک را انجام می دهید. در واقع وظیفه ای که ترخیص کار بر عهده دارد خارج کردن کالا از گمرک به مقصدی است که از طرف مالک کالا اعلام می شود .
از دلایل مهم انتخاب ترخیص کاری برای ترخیص کالا از گمرک این است که کالا در مدت زمان کوتاهی از گمرک خارج می شود همچنین در هزینه ها نیز صرفه جویی زیادی شکل می گیرد. در صورتی که ترخیص کار در زمینه ترخیص کالا از گمرک تجربه کافی داشته باشد و همچنین از لحاظ علمی در سطح مناسبی باشد بیشتر تاثیر مثبت را در ترخیص کالا از گمرک خواهد داشت.
شخص ترخیص کار به منظور کاستن زمان و هزینه ها می تواند مجوزها ی لازم برای ترخیص کالا از گمرک را با هماهنگی ها لازم با صاحب کالا پیش از ورود کالا انجام دهد. مجوزی که برای ثبت سفارش واردات کالا گرفته می شود یکی از مهم ترین وظایف ترخیص کار محسوب می شود. یکی از مواردی که در قانون صریحا به آن اشاره شده است این است که کالا پیش از دریافت مجوز ثبت سفارش نمی تواند وارد کشور شود و شخص وارد کننده بدون اخذ مجوز از مراکز صلاحیت دارد نمی تواند ترخیص کالا از گمرک را انجام دهد و یا کالا به کشور وارد کند.
ترخیص کار نقش مهم و برجسته ای در خروج کالا از گمرک دارد، در صورتی که شخص ترخیص کار از دانش و اطلاعات کافی در مورد قوانین گمرک و ورود کالا اطلاع نداشته باشد، هزینه زیادی را به صاحب کالا وارد خواهد کرد به همین دلیل باید در انتخاب ترخیص کار، دقت کافی بعمل بیاید.
ترخیص کاری که از دانش و تجربه کافی برخوردار است، می داند که علاوه بر مجوزی که برای ثبت سفارش لازم است، مجوزهای جانبی نیز بر اساس نوع کالا ممکن است که نیازمند باشد.
برای مثال ممکن است که برخی از کالاها نیازمند اخذ مجوز از سازمان ها و مراکز مختلف باشد لذا زمانی که ترخیص کار از تجربه کافی در مورد کالاهای مورد نیاز برای ترخیص داشته باشد کالای مورد نظر در مدت زمان بسیار کوتاه، ترخیص می شود و هزینه های ماندگاری و اضافی تحمیل نمی شود.
هزینه ترخیص کالا از گمرک مبالغی هستند که به منظور ارائه برخی از خدمات گمرکی به مانند تخلیه، بارگیری، باربری، بارچینی، انبارداری، آزمایشگاه و تست استاندارد، کارشناسی و... بر اساس نرخی که تصویب شده است، تعلق می گیرد.
به جز هزینه هایی که توسط گمرک برای بدرقه و تعرفه بندی دریافت می شود سایر هزینه ها ممکن است توسط سازمان ها و افرادی که عهده دار مسئولیت (دولتی یا خصوصی) هستند اخذ شود. به دلیل این که این اقدامات در حیطه ترخیص کالا و اظهارنامه های گمرکی قرار دارد از جمله هزینه های مربوط به گمرک محسوب می شود.
شرکت هایی در زمینه ترخیص کالا مشغول فعالیت هستند که می توانند در امر مشاوره و خدمات رسانی به بهترین شکل ممکن صاحبان کالا را جهت ترخیص کالا از گمرک یاری کنند. شرکت هایی که از ارتباطات گسترده برخوردار هستند و از روابط عمومی بالایی برخوردار هستند توانایی بالایی در کمک رسانی در زمینه ترخیص کالاها از گمرک خواهند داشت، به دلیل این که ماندگاری زیاد کالا در گمرک هزینه های زیادی را به مالک کالا تحمیل خواهد کرد و خروج سریع کالا از هزینه ها خواهد کاست لذا انتخاب شرکت مناسب می تواند در جهت سودآوری نقش اساسی داشته باشد، از مهم ترین ویژگی های یک شرکت ترخیص کالا می توانیم به موارد ذیل اشاره داشته باشیم:
همانطوری که باید بدانید نحوه خرید خارجی در یک تجارت خوب مستلزم تئوری خرید و تجربه خرید می باشد شرکت پارسا ترخیص سپهر در امر ترخیص کالا سعی در بالا بردن اطلاعات شما عزیزان دارد تا نسبت به مراحل ترخیص کالا آشنا شوید.
درخواست خرید کالا معمولا از طرف یک واحد طرح و توسعه به واحد سفارشات خارجی ارسال میگردد یا یک شخص با سرمایه مد نظر اقدام به خرید یا واردات می کند.
با توجه به نوع درخواست کالا یک وارد کننده می بایست به دنبال فروشندگان و یا تولید کنندگان یک محصول مورد نظر باشد که البته روش های مختلفی می توان مد نظر داشت:
در دنیای امروز فضای مجازی کمک شایانی به این نوع درخواست دارد کافی است شما با توجه به آدرس سایت فروشنده مورد نظر تقاضای خود را اعلام کنید که از مدیریت بازرگانی بخواهید تا برای شما بر اساس نوع، تعداد، نحوه حمل کالا، وزن و نحوه بسته بندی و دیگر مسائل مورد نظر را بفرستد.
پس از درخواست ارسال فروشنده، پیش فاکتوری را برای شما مطابق به درخواست ارسال می نمائید که در این مرحله شما می توانید موارد را بررسی و پس از صحت نوع کالا از واحد مربوطه شرکت یا توسط شخص درخواست شده مراتب را بررسی و تائید نمائید.
ارسال به واحد فنی و تطابق اقلام درخواستی با پیش فاکتور ارسال شده که در این قسمت واحد مربوطه باید تائیدیه لازم را ارائه نمایند
در این قسمت کالا زمانی ارسال و یا ساخته می شود که کل مبلغ فاکتور را ارسال کرده باشید که در این مورد واحد تامین مالی باید مبلغ را به حساب اعلام شده در پیش فاکتور ارسال ، که به این نوع از خرید می گویندخرید نقدی یا خرید دیداری.
ولی اگر خرید به صورت اعتبار اسنادی با شد با ید بر اساس درخواست فروشنده مبلغی به عنوان پیش پرداخت به حساب مورد نظر پرداخت تا کالا به مرحله ساخت و یا ارسال قرار گیرد که معمولا به صورت مبلغ 10% یا 20% و 30% بر مبنای اعتباری که فروشنده به خریدار می دهد.
پس از طی مراحل فوق می بایست کالایی که به کشور مورد نظر حمل میشود مجوز ورود داشته باشد که این مجوز توسط وزارت بازرگانی صورت می پذیرد. جهت دریافت مجوز ثبت سفارش مراحل زیر باید انجام پذیرد:
جهت دریافت مجوز به سایت سامانه جامع تجارت www.NTSW.ir باید مراجعه کرد.
بیمه نامه در حمل خارجی بسیار حائز اهمیت است در ترم های خرید (انیکوترمز) عقد قرار داد بیمه حمل کالا و هزینه ی مربوط به عهده خریدار کالا می باشد. انیکوترمز (قواعد اتاق بازرگانی بین المللی برای استفاده از اصطلاحات تجاری داخلی و بین المللی می باشد.) انیکوترمز قواعد برای حمل کالا می باشد که برای مثل یک مورد اشاره می گردد.
تحویل کالا در محل کار (ذکر نام محل مقرر برای تحویل) EXW (insert named place of delivery): بیمه نامه کالا یکی از پر اهمیت ترین موارد می باشد که در خصوص ترم خرید کالا به صورت اعتبار اسنادی الزامی می باشد که خریدار باید با توجه به پیش فاکتور با یکی از شرکت های بیمه عقد قرارداد کند.
دراین قسمت پس از اینکه نوع پرداخت به فروشنده مشخص شد خریدار به بانک اعلام میدارد که از حساب ارزی و یا ریالی پول درخواست شده را برداشت و به بانک اعلام شده در پیش فاکتور ارسال نمایند. انواع پرداخت به فروشنده کالا:
با توجه به ترم خرید کالا اگر خرید از طریق سیستم بانکی باشد یعنی به صورت اعتباراسنادی خریداری شده باشد باید بازرسی کالا صورت پذیرد. بازرسی کالا به دو صورت می باشد:
شرکت های بازرسی باید تاییدیه از سازمان استاندارد داشته باشند. شرکت بازرسی مورد تایید با کد مخصوص خود که توسط بانک مرکزی تایید شده مجوزی دارند تا با خریدار کالا قرار داد تنظیم کنند. اسامی شرکت های بازرسی قابل رویت در سایت بانک مرکزی می باشند.
پس از اینکه وجه مورد نظر که از طریق سوئیفت از طریق بانک دریافت گردید سوئیفت مربوط به شرکت مورد نظر که کالا خریداری شده است ارسال می گردد.
سوئیفت نشان دهنده این است که مبلغ مورد توافق به حساب مربوطه ارسال شده است.
فروشنده پس از دریافت سوئیفت می تواند تا مرحله ای که پول اعلام شده در سوئیفت منتظر بماند که مبلغ در حساب شرکت واریز شود و یا می توانند بنا به حسن نیت شروع به ساخت کالا یا کالا را به بندر مربوطه ارسال نمایند.
فروشنده کالا بر اساس ترم فروش کالا پس از تحویل کالا به شرکت حمل و نقل دریایی بارنامه را دریافت نمایند. بارنامه ی دریافتی شامل 3 نسخه می باشد که در بارنامه مربوطه مواردی را ذکر کرده اند که شامل موارد زیر می باشند.
سه نسخه اصل بارنامه از فروشنده دریافت می گردد که در آن وزن ناخالص، تعرفه، شرح کالا، تعداد پالت و شناسه ملی خریدار از مهم ترین نکاتی می باشد که باید قید گردد.
برای اسناد بانکی وزن ناخالص خیلی مهم می باشد و شما تا 5% تلورانس در سامانه بازرگانی قابل پذیرش می باشد و اگر بیشتر از این مقدار باشد باید ثبت سفارش اصلاح گردد.
پس از دریافت کپی انبار حمل از فروشنده، خریدار باید آن را با پیش فاکتور ارسالی مطابقت دهد. در صورتیکه اطلاعات به هر عنوان اشتباه و یا ناقص بود باید به شرکت حمل کننده و به فروشنده مراتب ر اعلام نمایید تا تبصرات لازم صورت پذیرد. این امر باعث می گردد در صورت بروز اشتباه در مرحله نخست حمل تجهیزات اصلاح گردد در غیر اینصورت پس از رسیدن کالا به بندر مربوطه اصلاح زمانبر و شامل هزینه ی مازاد خواهد شد.
شرکت های حمل کننده کالا زمانی که کالا به بندر مورد نظر حمل گردید و رسید انجام شد، پس از تحویل کالا به گمرک باید قبض انبار دریافت نمایند. قبض انبار در اختیار شرکت حمل کننده می ماند تا زمانیکه خریدار کالا با شرکت مربوطه تسویه حساب نماید. در این خصوص شرکت مربوطه اعلامیه را به خریدار کالا بر اساس شماره تماس خریدار ارسال می نماید که خریدار کالا و یا گیرنده کالا پس از تسویه هایی که باید انجام دهد بارنامه و قیض انبار را تحویل می گیرد.
زمانی که تسویه های لازم با شرکت حمل و نقل صورت گرفت با توجه به دریافت قبض انبار و سایر... انبار مورد نظر گمرک خریدار نمی تواند اقدام به ترخیص کالا نماید.
تکمیل کردن مجوزهای لازم که توسط سیستم و کارشناس با توجه به کالا تعیین گردیده است. استاندارد- بهداشت- تجهیزات پزشکی- جهاد- انرژی اتمی- وزارت راه- مایلت و .....
بررسی بدهی ساده 7 توسط سیستم و در صورت نداشتن بدهی مربوطه درب خروج انتقال پیدا می کند.
مبلغ انبار داری توسط مسئول نگهداری کالا، انبارداری که در گمرکات مختلف متفاوت می باشد محاسبه می گردد. (انبارهای عمومی کشور، اداره بندرو ....) مبلغ انبارداری شامل هزینه تخلیع، بارگیری، بیمه، مدت زمان رسوب کالا در انبار و ..... می باشد که با توجه به حجم نوع و ارزش کالا محاسبه می گردد.
تمامی مراحل انجام پس از پرداخت کارمزد (مرحله 5)
یکی از مهمترین اوراق جهت ارائه به گمرک که شامل اطلاعات همچون نام صاحب کالا، نام شرکت حمل، نوع کالا، وزن کالا، نوع بسته بندی، تاریخ ورود به مرز، تاریخ تخلیه در انبار، تعداد بسته ها، مشخصات کانتین (در صورت کانتین بودن)، ایرانی یا خارجی بودن وسیله حمل، شماره قبض انبار (شماره پیگیری انبار)، توضیحات همچون انبار نگهداری، شرایط تخلیه (پارگی، شکستگی و فرورفتگی) محل نگهداری کالا در انبار گمرک، مدت زمان نگهداری کالا در انبار (متروکه).
متروکه: مدت زمانی که در قبض انبار مشخص می شود (معمولا 90 روز) که پس از گذشت زمان تعیین شده کالا به حالت تعلیق و مدتی بعد به تصرف گمرک و دولت در می آید.
ترخیصیه: ترخیصیه در ترخیص کالا سندی است که به موجب آن از نظر شرکت حمل صاحب کالا تمامی کارمزد ها و هزینه ها را پرداخت کرده و می تواند کالای خود را از گمرک خارج کند که به اشکال و فرمت های مختلف از قبض ماشینی، چاپی و حتی مهر و توضیح بر روی قبض انبار می باشد.
صدور ترخیصه در حال حاضر با توجه به سیستمی و اتوماسیونی شدن گمرکات کل کشور بدون صدور ترخیصیه الکترونیک، کاملا بلا استفاده می باشد. لذا از ملزومات و وظایف شرکت های حمل اضافه و تایید کردن در سامانه گمرک می باشد.
ترخیصیه الکترونیک: فرآیندی که طی آن شرکت حمل به صورت الکترونیک و سیستمی (سیستم جامع گمرک) انجام تشریفات گمرکی را بلا مانع می کند. با ارسال مانیفست و توضیحات کامل کالا محموله.
بارنامه: بارنامه ها به شکل و فرمت دریایی، زمینی، هوایی ریلی و ترکیبی که اطلاعات کامل و مشخصات بار، فروشنده، خریدار، وسیله حمل، کرایه حمل (در بارنامه های هوایی)، نوع بسته بندی، شرایط نگهداری کالا، تعداد، وزن (خالصی گاها)، شرایط پرداخت کرایه، شرایط تحویل (گاها) در نسخه اصلی (Original) و غیر قابل معامله (Non Negotioable) و البته کپی هایی که بعضا جهت ارائه به گمرک برابر اصل می گردد.
فاکتور: اصطلاحا سیاهه خرید که شامل اطلاعات کامل خریدار، فروشنده، شرایط فروش، ریز مبالغ، مجموع ارزش ها (گاها کرایه) با توجه به نوع قراردادها (incoterms) در برخی موارد نوع بسته بندی و حتی اوزان کالا (در مواردی که فاکتور پکینگ یکی می باشد.)
پکینگ لیست: اطلاعات کامل بسته بندی، ترتیب بندی، ریز اوزان کالا، ذکر نوع بسته بندی ها، شرایط نگهداری، اطلاعات خریدار، همچنین فروشنده، کشور سازنده، کشور زینفع، و همچنین موضوع Detailed Packing که اطلاعات کامل تری نسبت به جامعیت فوق الذکر دارد و در مواقعی مانند ارزیابی کانتینرها مورد استفاده قرار می گیرد.
گواهی مبداء: مشخصات فروشنده، خریدار، مبدا حمل و ارسال، کشور سازنده، نوع کالا، ردیف تعرفه و اطلاعات جامعی از نوع بست بندی و گاها به طور کامل تری ارائه می شود که اصالت کالا را مشخص می کند.
ثبت سفارش: با عنایت به نام، فرآیندی که قبل از ورود کالا با اعلام مشخصات و اطلاعات کالای خریداری شده زمینه ی ورود کالا فراهم می شود. ارائه آن به قسمت ترخیص منوط به تکمیل ان ها می باشد و زمان استفاده در اولویت اول شماره ثبت سفارش و در مراحل بعدی تطبیق آن با اسناد همانند پکینگ و فاکتور و گواهی مبدا جهت تکمیل اظهار نامه گمرکی
پروفرما: یا پیش فاکتور که از جهاتی نیاز اولیه ثبت سفارش است لذا فروشنده کالا اطلاعاتی کلی از فروش خود در اختیار خریدار کالا می گذارد که به فرض مثال با خرید n مقدار کالا هزینه خرید و حتی خرید و حمل شما به این میزان می باشد.
بیمه نامه معتبر: مهم و اصلی ترین پارامترهای یک بیمه نامه که توسط گمرکات قابل قبول می باشد عبارتند از مشخصات قید شده ای که تطابق با ثبت سفارش و پرو فرما داشته باشند. شرایط بیمه (اعم از کلوز A،B،C )که کاملترین از A به C و..می باشد بسته به نوع کالا و همچنین با توجه به اینکه شرایط قبول بیمه نامه های صادره در گمرکات مختلف جهت اعمال در صورت حساب انبارداری متفاوت می باشد ممکن است در امور ذکر شده قابل استفاده نبوده باشند ولی جهت ارائه گمرکات همیشه قابل ارائه می باشد. نکته اینکه در صورت نداشتن بیمه نامه مبالغ بیمه هم در محاسبات و پرداختی های حقوق ورودی کالا و گمرک هم در صورت حساب انبار داری لحاظ می گردد.
گواهی بازرسی: صرفا جهت کالاهای وارداتی با ارز بانکی و همچنین کالاها با استاندارد اجباری اعمال می گردد. پروسه به این گونه است که ابتدا نمایندگی از شرکت های بازرسی به صورت فیزیکی کالای مستقر در گمرک را بازرسی می کند و سپس طی گزارش اعلام شده توسط گواهی بازرسی صادر می گردد لازم به ذکر است گواهی پس از صدور می بایستی درسیستم epl بارگذاری و تایید شود. بدیهی است جهت اظهار و انجام امور و تشریفات گمرکی اسناد فوق الذکر ارئه گواهی بازرسی اجباری می باشد و امور درفقداین گواهی مسیر نمی باشد.
نامه خروج کانتین و شناسنامه کانتین: نامه خروج کانتین پس از صدور ترخیصیه توسط شرکت حمل مکتوب می گردد و با درج مشخصات کامل کانتین خروج آن را از گمرک بلا مانع می سازد؛ شناسنامه ی کانتین همانگونه که از اسم آن پیداست مشخصات، خسارت ها، وضعیت کلی فیزیکی ان را اعلام می کند که اداره بندر صادر می نماید و جهت تردد کانتین در مسیرها می بایستی همراه راننده باشد همچنین زمان تحویل کانتین.
نامه کرایه حمل: در مواردی مانند حمل های زمینی و دریایی گاها کرایه حمل و فریت کالا بسته به نوع قرارداد مکاتبه ای است بین شرکت حمل و گمرک که به موجب آن شرکت حمل اظهار می دارد که بابت حمل کالا n مبلغ کرایه دریافت گردیده است و جهت پرداخت هیچ ارزی از کشور خارج نگشته است. لازم به ذکر است ارائه ی این نامه گاها در گمرکات جهت جلوگیری از اختلافات الزامی است.
وکالت های مرتبط: اعم از وکالت هایی که با فرمت مشخص و تعیین شده توسط گمرکات می باشد که صاحبان کالا به حق العملکاران رسمی گمرکات ارائه می دهند جهت انجام امور و تشریفات گمرک. این وکالتها پس از نهایی شدن توسط دفترخانه های معتبر می بایستی در سیستم epl بارگذاری و جهت تایید به دایره احراز یکی از گمرکات اجرایی ارائه شوند. لازم به ذکر است کپی و گاها اصل وکالتنامه ها جهت ارائه به گمرکات درزمان و پروسه ترخیص می بایستی همراه مدارک ضمیمه باشد.
شناسه انبار (برای گمرکات اجرا شده): کد وشناسه ای که بعد از پروسه ثبت نام و تکمیل فیلدهای مربوط به صاحبان کالا ارائه می گردد که به موجب آن صاحب کالا اذعان می دارد انباری با مشخصات x متعلق به اینجانب واین شرکت است لذا پس از اتمام تشریفات و خروج کالا از گمرک با تحویل گرفته شدن کالا از صاحبان به صورت سیستمی تاییدیه اعلام وصول خود را اجرا می کنند.
پروانه بهره برداری (شرکت های تولیدی): که توسط وزارت صنعت و معدن و تجارت صادر میشود جهت شرکت ها ی تولیدی و در آن نوع فعالیت زمان به اجرا و راه اندازی خط تولید و مشخصات کامل شرکت ذکر می گردد. پروانه ممکن است طی مدت زمان ها ی طولانی و طولانی تر تمدید شوند بسته به ثبات فعالیت شرکت و خط تولید. این پروانه امتیازات و تسهیلاتی را جهت تسریع در امور گمرکی برای شرکت فقط به جهت تولیدی بودن داراست.
کاتالوگ-بروشور (data sheet) با مشخصات کامل: با توجه به تنوع بسیار زیاد کالاهای وارداتی جهت جلوگیری از تناقض و همچنین تکمیل اطلاعات قبل و بعد از اظهار به گمرک کاتالوگ ها data sheet و... نقش مهمی دارند. برای ملموس تر شدن و البته جلوگیری از اختلافات گمرکی برای مثال برای کالاهایی که نیاز به تعیین ماهیت دارند گاها ارائه آنالیز و دیتا شیت به آزمایشگاه ها به میزان بسیار زیادی تاثیر مثبتی دارند همچنین ارایه کاتالوگ کالاها به کارشناسان گمرکات جهت ادراک بهتر در مورد ارزش گذاری و یا تعیین تعرفه در مورد ارزش گذاری ویا تعیین تعرفه. اضافه میگردد ارایه موارد فوق به جهت شفافیت و سهولت بهتر انجام کلیه امور به میزان بسیار زیاد کمک می کنند.
شرکت بازرگانی احدی (پارسا ترخیص سپهر) از صفر تا صد خدمات مربوط به ترخیص کالا از گمرک را ارائه می دهد که از جمله آنها می توانیم به، انجام تمامی تشریفات گمرکی واردات و صادرات، مشاوره، اخذ مجوزهای لازم، حمل و نقل، تخلیه و بارگیری کالا، ترانزیت داخلی و خارجی، انجام ثبت سفارش و ... اشاره داشته باشیم. شرکت بازرگانی احدی همچنین از تمام گمرک های کشور از جمله؛ گمرک امام خمینی، گمرک شهریار، گمرک بندرعباس، گمرک خرمشهر و گمرک بوشهر ترخیص کالا را انجام می دهد و شما می توانید از خدمات این شرکت، بهره مند شوید.
پرسش و پاسخ
تلویزیون شهری
۱۴۰۲/۰۴/۲۴
می خواستم بدونم گمرک برای ترخیص قطعات تلویزیون شهری محدودیت های خاصی نداره ، چطور می تونم بفهمم تو کدوم دسته از کارا قرار میگیرن این قطعات
مدیر سایت
سلام روز بخیر قطعات تلویزیون بسته به نوع قطعه و کد تعرفه باید چک شود تا در صورت نیاز به مجوز مخابرات و استاندارد بررسی شود و اطلاع رسانی گردد.
شفیعی
۱۴۰۰/۰۴/۲۳
هزینه و مدت زمان ترخیص کالا چقدر است؟
مدیر سایت
عملیات گمرکی شامل هزینه هایی هستند که مجموعا به آنها هزینه های گمرکی گفته می شود. هزینه های گمرکی شامل انبارداری، صفافی، باربری، تخلیه، تعرفه آزمایشگاه، بارگیری، بدرقه کالا، کارشناسی کالا، و غیره... هستند که از صاحب کالا دریافت می شود. همچنین مدت زمان ترخیص کالا به عوامل مختلفی مانند نوع کالای وارداتی، مجوزهای مورد نیاز، شرکت ترخیص کالا و ... بستگی دارد.
صفری
۱۴۰۰/۰۴/۲۳
ترخیص کار کیست و چه وظیفه ای دارد؟
مدیر سایت
برای انجام فرآیندهای گمرکی نیاز به فردی است که به تمامی تشریفات و قوانین گمرک مسلط باشد که اصطلاحا به این فرد ترخیص کار گفته می شود. ترخیص کار از سمت صاحب کالا انتخاب و با عقد قرارداد، نماینده حقوقی صاحب کالا جهت ترخیص کالا می باشد.
هاشمی
۱۴۰۰/۰۴/۲۳
شرکت ترخیص کالا چه خدماتی رائه می دهد؟
مدیر سایت
شرکت ترخیص کالا باید خدماتی از قبیل تشریفات گمرکی واردات و صادرات، مشاوره، اخذ مجوزهای لازم، حمل و نقل، تخلیه و بارگیری کالا، ترانزیت داخلی و خارجی، انجام ثبت سفارش و ... به مشتریان خود ارائه دهد.
متین
۱۴۰۰/۰۴/۲۳
به چه فرآیندی ترخیص کالا می گویند؟
مدیر سایت
ترخیص کالا مجموعه فرآیندها و تشریفاتی است که در گمرک برای آزادسازی کالا انجام می شود، گفته می شود که شامل ثبت اسناد و مدارک، محاسبه هزینه و مالیات، حقوق گمرکی و ... می باشد. ترخیص کالا باید توسط ساحب کالا یا نماینده قانونی صاحب کالا انجام شود.
شرکت ترخیص کالا